21.II.2016: Hallerbos

Sans titre

Voor de vijfde keer (bijna vijf jaar sinds de laatste keer!) rijden we naar het Hallerbos. Het bos ligt te midden van de mooie landschappen van de Zennevallei en het Pajottenland. Bij het begin van onze tijdrekening maakte het Hallerbos deel uit van het uitgestrekte Kolenwoud, een oerwoud dat zich vóór de komst van de Romeinen uitstrekte van de Zenne tot de Maasvallei. Samen met het Zoniënwoud, het Meerdaalwoud, het Kravaalbos en Buggenhout-bos vormt het Hallerbos de laatste resten van dit oerwoud. Het boombestand van het Hallerbos is gevarieerd, en de kruidlaag bijzonder rijk, maar niets is zo spectaculair als de in het voorjaar bloeiende bosanemonen en boshyacinten (in april-mei). De omgeving is een wandel- en fietsparadijs boordevol heuvels en valleien, bossen, waterlopen, groene weiden, golvende akkers en oogstrelende vergezichten! Natuurliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de vallei van Zevenbronnen met zijn vele vijvers, een echte groene oase. Het provinciedomien Huizingen is 91 ha groot, met een wandelbos en roeivijver, sportaccomodatie en minigolf, openluchtzwembad (in de zomer…), speeltuinen, dierenpark, een arboretum, een prachtige geklasseerde rotstuin – er groeien liefst 1200 soorten rotsplanten en -bloemen.

http://www.bikemap.net/fr/route/3337319-hallerbos-6/

Moeilijkheid: 36 km, nogal gemakkelijk, een sterke stijging om naar het bos te rijden; kasseistroken, sommige in slechte staat.

Meer info via info@aperitiefietsers.be of bij Hilde (0474 532 247 of h_steenssens@hotmail.com)

Afspraak : zondag 21 februari 2016
10:30 > Ter Kamerenbos (Gespanhoek)

IN GEVAL VAN SLECHT WEER WORDT DEZE TOCHT UITGESTELD.
HOU JE OP DE HOOGTE!

Voorzie een lunchpakket, genoeg water en pas je kledij aan!
Vergeet niet om een passende reservebinnenband mee te nemen. In geval van een lekke band hebben we een kleine reparatiekit!

Volgende fietstocht

Brabantse Ardennen, 2
zondag 20 maart 2016

Facebook: https://www.facebook.com/aperitiefietsers/

21.II.2016: Hallerbos
Schuiven naar boven