10.VII.2016: Amay

jeh3

Amay, een stadje gelegen langs de Maas tussen Luik en Hoei, loont absoluut de moeite om te voet of per fiets te bezoeken. Je kan er rustig flaneren door de smalle straatjes en de trap omhoogklimmen om van daaruit de Maasvallei in volle glorie te aanschouwen, of je kan de rivier volgen tot Engis en daar het Parc des Tchafornis en de Awirs-vallei bezoeken. Met haar indrukwekkende kliffen en grote biodiversiteit is dit prachtige stukje natuur één van de meest interessante geosites van België. Iets helemaal anders maar een bezoek meer dan waard zijn het park en de moestuin van het kasteel van Jehay. Deze hele regio is ongetwijfeld het bekendst en ook het makkelijkst herkenbaar door de vele kastelen en kasteelhoeves waar je lokale fruit-, groenten- en graanvariëteiten kan (her)ontdekken. Een stukje aardeweg langs de oude streektram L459 leidt ons naar een voormalige smederij die nu onderdak biedt aan het museum van de “Vuurmeesters”, en waar je verrassend genoeg ook het wielermuseum (inkom 6 €) vind. De vele kalksteengroeven en bijhorende steenbakkerijen in de regio bezorgden ons land ooit grote industriële faam. Eén van die oude gloriën is Ampsin dat tot natuurgebied werd geconverteerd en waar we ter afsluiting van onze tocht een mooie wandeling kunnen maken.

https://www.bikemap.net/fr/route/3595883-amay/

Moeilijkheid: 42 km, moeilijkheidsgraad : gemiddeld, twee steile hellingen, verkorting mogelijk, (meestal) verharde wegen.

Meer info via info@aperitiefietsers.be of bij Hilde (0474 532 247 of filemon08@gmail.com)

Afspraak : zondag 10 juli 2016
8:45 > Noordstation (trein om 9:07)

Voorzie een lunchpakket, genoeg water en pas je kledij aan!
Vergeet niet om een passende reservebinnenband mee te nemen. In geval van een lekke band hebben we een kleine reparatiekit!

Volgende fietstocht

Zondag aan zee!
Zondag 7 augustus 2016

Niet te missen !

90ste verjaardag van Mevr. Leza, café Welkom, Dworp !
Zaterdag 16 juli 2016

Bal national
Woensdag 20 juli 2016
http://balnational.be/

10.VII.2016: Amay
Schuiven naar boven